Asus N73S: спецификации и ревюта

Anonim

Asus N73S е лаптоп, проектиран да бъде пълна подмяна за обикновен компютър. Това е ясно посочено от неговите размери и характеристики. Прочетете повече за този модел през 2011 г., прочетете.

вид

Asus N73S изисква много място на вашия работен плот. Тежи 3, 6 кг с батерия, размерите му са 42, 5 х 29 х 3, 8 см.

Каросерията е изрязана с алуминий с четка. Комбинацията от строго черно и модерно сребро изглежда скъпо и стилно.

Всички портове са разположени отдясно и отзад, а лявата е запазена за оптичното устройство и вентилационната решетка.

Лаптопът разполага с всички конектори, необходими за пълноценна работа:

 • HDMI, VGA за свързване към външен монитор или телевизор;
 • Интернет - Gigabit Ethernet;
 • USB 2.0 (3 бр.) И USB 3.0 (1 бр.);
 • Слот за SD карта;
 • жак за микрофон и слушалки или високоговорители.

Както и Asus N73S има нова интересна опция - вграден цифров ТВ тунер. Затова към стандартния списък с портове се добавя антенен порт. Но няма контролен панел за лаптоп.

показ

Asus N73S има голям 17.3-инчов LED екран с резолюция 1600 x 900. На този дисплей можете не само да работите с документи и да използвате интернет, но и да възпроизвеждате или редактирате медийни файлове с лекота. Но, разбира се, увеличава теглото и размерите на този модел, което го прави по-малко удобен по време на транспортиране.

Екранът няма най-добрите ъгли на видимост и нива на контраст. Повърхността му е лъскава, така че работата с него на слънце е проблематична.

"Пълнеж" Asus N73S

Характеристиките на лаптопа са много прилични, според стандартите от 2011 г., и дори днес ще се представят добре в работата. Това се хвали:

 • 4-ядрен Intel Core i7-2630QM, 2 GHz;
 • NVIDIA GeForce GT 540M графична карта, която е повече от достатъчна не само за гледане на видеоклипове от интернет и филми в HD качество, но и за много игри;
 • интегриран графичен чип Intel HD 3000 - системата бързо превключва между нея и пълноценна видео карта, като използва първата в ситуации, когато сложни графични задачи не се изпълняват, за да се пести енергия на батерията;
 • 4 GB с възможност за увеличаване на до 8 GB или 6 GB RAM с възможност за увеличаване до 12 GB, в зависимост от точната спецификация на модела;
 • инсталиране на 2 физически твърди диска (с предоставената покупка 1) с капацитет 500GB или 750 GB;

 • Wi-Fi и Bluetooth версия 2.1 (те работят за сметка на Atheros AR9004WB-1NG общ бюджет модул, така че те се включват и изключват заедно, и нивото на сигнала не е най-доброто);
 • 2-мегапикселова уеб камера.

батерия

Стандартният пакет включва 6-клетъчна батерия с капацитет 5200 mAh. За лаптоп с такъв екран и други физически компоненти, това не е много, но неговите размери първоначално не обещават висока преносимост на устройството. Ако желаете, можете да намерите спецификации с по-мощни батерии или да закупите желаната батерия отделно.

С пълно натоварване и максимална яркост на екрана, лаптопът може да работи за около 1, 5 часа. За сравнение, подобни модели на конкуренти ще се задържат в този режим за около 1 час. Ако използвате лаптоп не е толкова интензивно и намалявате яркостта на екрана, тогава е напълно възможно да работите без презареждане за около 4 часа.

Какво казват истинските купувачи за Asus N73S?

Отзивите на лаптопа са почти напълно положителни. Разбира се, по време на началото на продажбите, той имаше доста голяма цена - около 1000 долара, но по това време разходите се изплатиха. С голям и красив екран, доста мощен "хардуер", всички необходими портове и комуникационни протоколи, той надмина много от настолните компютри от бюджетния сегмент.

Разбира се, неговата преносимост оставя много да се желае - заедно със зареждане и специална чанта, тежестта на тежестта ще достигне почти 6 кг, но това е недостатък, който е забележим с един поглед и е неизбежен, ако имате нужда от голям екран и относително умерени разходи.

Обобщава

През 2011 г. Asus N73S беше силна новост, която работи на принципа 2 в 1: лаптоп и десктоп в една машина. Днес неговите характеристики са остарели, а ценовата категория за такива модели е намаляла значително. Въпреки това ще бъде почти невъзможно да се намери на първичния пазар, а на вторичния пазар има по-достъпни оферти. Но не трябва да забравяме, че след 5 години батерията вероятно е загубила свойствата си, а много други компоненти вече могат да страдат от износване.