Програма за подобряване на звука на лаптопа. Принципът на неговата работа и недостатъци

Anonim

Статията описва програмата за подобряване на звука на лаптопа, неговия принцип на работа и в какви ситуации може да бъде полезна.

начало

В наше време, дълго време никой няма да бъде изненадан от наличието на компютър, смартфон или друго устройство. Но ако си спомняте, дори преди около 15 години, дори и най-простите мобилни телефони бяха далеч от всичко. Цената им е трансцендентална, а функционалността едва започва да се доближава до модерните смартфони с пълноценни операционни системи.
Същото е и с компютрите: те стават все по-мощни, по-преносими и достъпни. Вярно е, че за да смените лаптопите са отдавна дошли компактни таблети. Въпреки това, поради редица предимства на преносимите компютри над джаджи за таблети, е малко вероятно те някога да бъдат изтласкани от пазара.
Но лаптопът има редица недостатъци и едно от тях е незначително качество на звука. Производителите се опитват да направят устройството по-мощно, но в същото време по-компактно, а на качеството на вградените високоговорители рядко се отделя необходимото внимание. Поради малкия си размер, те понякога не могат да се справят с висококачествено и силно възпроизвеждане на филма или музиката. В този случай можете да прибягвате до използване на отделни колони, но не винаги е удобно да ги вземете със себе си при пътувания. В този случай програмата може да помогне за подобряване на звука на лаптопа. Какво е това и как работи, ние ще анализираме.

Слаб звук

Проблемът с лошо качество или твърде тих звук на лаптопи не е нов. Разработчиците се опитват да вкарат в устройството колкото е възможно повече полезен хардуер за изпълнение, а малко хора мислят за говорителите. Поради малкия си размер и липсата на усилвател, звукът при някои модели е напълно лош. Но причината може да бъде и сама по себе си тиха звукова писта на филм или песен. Въпреки това, ако няма налични нормални високоговорители, които могат да бъдат свързани към компютър, може да ви помогне специална програма за подобряване на звука на лаптопа.
Принципът на неговата работа е много прост и следователно много ограничен. Тя не може физически да фиксира малкия размер и лошото качество на високоговорителите, но просто повишава тяхната мощност. Говорейки по-просто, звукът няма да стане по-добър, по-дълбок и по-ясен, но силен - да. Вие ще трябва да платите за това с различен фонов шум и "хриптене" на вградените високоговорители. Въпреки че, ако не се включат в увеличаване на мощността над нормата, тогава такива програми могат доста добре да увеличат обема без загуба на качество.
Сега вече знаем как работи програмата, за да подобри звука на лаптопа.

Ускорител на звука Letasoft

Има много такива програми в интернет, но ще ги анализираме по-подробно под името Letasoft Sound Booster. Въпреки че се разпространява на платена основа, програмата има значително предимство пред конкурентите си. Това е малък размер, ниски изисквания към системните ресурси и много лесна настройка. Можете да го намерите на официалния сайт на програмата.
След инсталиране и закупуване или стартиране на демо режим, всичко, от което се нуждаете, е да намерите иконата на програмата в системната област и да кликнете върху нея. Ще се появи скала за усилване на звука. Разбира се, можете да намерите други програми за звук на лаптоп, но описаният по-горе е един от най-популярните.

недостатъци

Както вече споменах, такива програми не могат да подобрят качеството на звука. Тяхната цел е да увеличат мощността и обема над стандартната норма. Но въпреки фоновия шум и дрънченето на високоговорителите, ако не сте много ревностни с усилване, гледането на любимия ви филм или музика няма да се развали. Такава програма за звук може да бъде отличен изход от ситуация, в която няма настолни високоговорители на ръка, а силата на вградения компютър очевидно не е достатъчна.